Jaunumi

13.10. - 15.10.2023 ART VILNIUS'23 - Paulis Liepa

13.10. - 15.10.2023

LITEXPO

Laisves av. 5, Viļņa, Lietuva

Paulis Liepa. Point & shoot. 2023, augstspiede, intaglio, papīrs, saplāksnis, 100x62 cm

Māksla XO galerija – ART VILNIUS 2023 - Paulis Liepa

Stends  5.21

www.artvilnius.com

Laikā no 2023. gada 13. oktobra līdz 15. oktobrim Viļņā jau 14. gadu norisinājās starptautiskā mākslas mese ART VILNIUS 2023, kas ir vienīgā mākslas mesa Baltijas valstīs un viena no lielākajām Ziemeļvalstu reģionā. ART VILNIUS galvenie uzdevumi ir veicināt komunikāciju un sadarbību starp Austrumu un Rietumu mākslas tirgiem; dot zīmīgu ieguldījumu laikmetīgās mākslas tirgus attīstībā Baltijā.
Māksla XO galerija ART VILNIUS 2023 prezentēja Latvijas laikmetīgā mākslinieka Pauļa Liepas solo ekspozīciju, kas augsti tika novērtēta - Paulis Liepa ieguva ArtVilnius'23 labākā mākslinieka balvu; Māksla XO galerijas ekspozīcija atzīta par vienu no 7 labākajām galeriju ekspozīcijām!

Paulis Liepa reflektē par filozofiskiem un aktuāliem notikumiem plašā diapazonā ˗ no pēdējā laika kara sadursmes punktiem līdz vienkāršiem sadzīves priekšmetiem un tēmām - iela, internets, ziņas, reklāma. Viņš ir izvēlējies strādāt ar visvienkāršākajām grafikas tehnikām ˗ kalogrāfiju, kartona griezumu, sietspiedi, intaglio, izveidojot savu unikālo rokrakstu, ar ko ieguvis atpazīstamību starptautiskā mērogā un ierindojas starp mūsdienu vadošajiem grafiķiem. 2022. gadā Paulis Liepa savu izteiksmes formu bagātināja ar jaunu tehnisku paņēmienu - uz saplākšņa pamatnes ar akrila krāsu veidotas virsmas faktūrā ieguļas tipogrāfijas krāsas
slānis, izceļot smalkumus un akcentējot virsmas reljefu, tādējādi padarot tos par unikāliem, gleznām līdzvērtīgiem mākslas darbiem.

ART VILNIUS direktore Diāna Stomiene. Paulis Liepa. Ilze Žeivate


Paulis Liepa (1978) beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu (1997–2003. Viņa darbi atrodas publiskās kolekcijās – Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (Rīga, Latvija), Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijā (Rīga, Latvija), Zuzānu kolekcijā (Zuzeum mākslas centrs, Rīga, Latvija), Deutsche Telekom mākslas kolekcijā (Berlīne, Vācija), KAI10|Arthena Fondā (Diseldorfa, Vācija), Simmons Contemporary mākslas kolekcijā (Londona, Lielbritānija), Kaļiņingradas Valsts mākslas galerijā (Kaļiņingrada, Krievija), YUANART kolekcijā (Lucerna, Šveice), Maria Larsson mākslas kolekcijā (Cīrihe, Šveice).