Jaunumi

27.04. - 30.04.2023 PAPER POSITIONS BERLIN 2023

27.04. - 30.04.2023

Deutsche Telekom Hauptstadtrepräsentanz

Französische strasse 33 a-c, 10117 Berlin

Māksla XO galerija – PAPER POSITIONS Berlin 2023

Stends  Nr. 37
Mākslinieki: Helēna Heinrihsone, Bodo Korsig

MAIJAS KURŠEVAS solo ekspozīcija „Satumst”
PAPER POSITIONS AWARD # 4 by Kaiserwetter

www.paperpositions.com/en/berlin/

Laikā no 2023. gada 27. aprīļa līdz 30. aprīlim Berlīnē norisinājās starptautiska laikmetīgās un modernās mākslas mese – PAPER POSITION Berlin 2023 ar unikālu fokusu uz zīmējumu un darbiem uz papīra, kolāžām, mākslas grāmatām, ilustrācijām un skulptūrām. Līdzās laikmetīgo mākslinieku darbiem tiek izstādīti arī mūsdienu mākslas klasiķu un vecmeistaru darbi - to vidū Emil Nolde, Ernst Ludwig Kirchner, George Grosz, Rupprecht Geiger, Joseph Beuys u.c.
Māksla XO galerijas ekspozīciju veidoja Helēnas Heinrihsones sietspiedes - "Sievietes klātbūtne Pasaules uztveres kontekstā. Cilvēka ķermenis, kā prieka un sāpju, zaudējuma un uzvaras izteicējs” un vācu tēlnieka Bodo Korsiga sienas objekti - papīra griezumi- Dinamiskie un precīzie kartona izgriezumi abstrahētā veidā atveido smadzeņu struktūras un elektrisko impulsu pārraidi starp sinapsēm, piedāvājot skatītājam visaptverošu projekcijas virsmu. Tur, kur atveras sienas objekti, ieplūst un tiek tvertas skatītāja individuālās sajūtas un domas”.
Atsevišķu solo ekspozīciju veidoja Maijas Kurševas jaunākie darbi "Satumst" - kā 2022. gada PAPER POSITIONS AWARD by Kaiserwetter  balvas ieguvēja, kas tiek piešķirta sievietēm-māksliniecēm, izceļot unikālu pieeju laikmetīgās mākslas darbiem, radītiem no un uz papīra.
„Akrila krāsas triepieni, kuri notur izgrieztus zīmējumus, uz sienas nojauc robežas starp zīmējumu un skulptūru, abstrakciju un attēlojumu.
Līnija ir fiksēšanas ierīce klejojošai iztēlei. Tā plūst un lokās, slēpjas zem akmeņiem, meklējot jaunu ceļu cauri tumsai”.


Māksla XO galerijas ekspozīcija PAPER POSITIONS Berlin 2023 - Helēna Heinrihsone, Bodo Korsig


Maija Kurševa "Satumst" - PAPER POSITIONS AWARD #4 by Kaiserwetter


Maija Kurševa "Satumst" - PAPER POSITIONS AWARD #4 by Kaiserwetter

 

Projektu atbalsta:
SIA Mākslas galerija Māksla XO ir noslēgusi 2016.gadā 18. aprīlī līgumu Nr SKV-L-2016/57 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par atbalsta saņemšanu pasākuma “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.