Jaunumi

23.04. - 27.11.2022 KRISTAPS ZARIŅŠ starptautiskā mākslas izstādē PERSONAL STRUCTURES - REFLECTIONS 2022

23.04. – 27.11.2022

Palazzo Mora

Strada Nuova, 3659, 30121 Venēcija, Itālija

 

KRISTAPA ZARIŅA dalība Eiropas Kultūras Centra Itālijā organizētā starptautiskā mākslas izstādē PERSONAL STRUCTURES – REFLECTIONS

59. Venēcijas mākslas biennāles ietvaros

https://personalstructures.com/


Anatomy Lesson. 2021, oil on canvas, 300x600 cm

No 2022. gada 23. aprīļa līdz 27. novembrim Venēcijā, Itālijā, tiks atklāta sestā Eiropas Kultūras Centra Itālijā (ECC-Italy) organizētā PERSONAL STRUCTURES - REFLECTIONS starptautiskā mākslas izstāde,kas notiek reizi divos gados vienlaicīgi ar Venēcijas mākslas biennāli un pulcē māksliniekus no visas pasaules.
2022. gada izstādes centrālā tēma ir atspulgs/reflections, ko var saprast gan kā attēla atspulgu uz spogulim līdzīgas virsmas, gan kā meditācijā radušos domu, ideju vai viedokli. PERSONAL STRUCTURES - REFLECTIONS atspulgu tēma iemiesos divējādu nozīmi: no vienas puses redzamo pasauli, ko uztver acis, no otras - prāta darbību, kas izriet no domāšanas un refleksijas. Reflektēšanas-pārspriešanas darbība ietver sevī iespēju paredzēt turpmākos iespējamos scenārijus un atbildību par labākas nākotnes radīšanu.
Apjomīgajā izstādē apskatāmi gan starptautiski atzītu, gan jaunu mākslinieku, fotogrāfu un tēlnieku darbi, kā arī akadēmisku mākslas institūciju projekti no visas pasaules, kas visi izstādīti vēsturiskās Venēcijas pilsētas vietās - Palazzo Bembo, Palazzo Mora kā arī Marinaressa dārzos.

PERSONAL STRUCTURES - REFLECTIONS Venēcijā pulcēs ap 200 mākslinieku, kuru vidū ir Martins Parrs (Martin Parr), Donalds Mārtinijs (Donald Martiny), Museum of Mind, Kalvins Či-Hao Tengs (Calvin Chih-Hao Teng), Galerie Myrtis, Alberts Skopins (Albert Scopin), Ben Bergman Gallery, Daniels Pesta (Daniel Pesta), Sandra Kateno Adorno (Sandra Cattenao Adorno), Kārena Sevela (Karen Sewell), Valerie Goodman Gallery. Izstādē tiks godināta arī konceptuālā mākslinieka Lorensa Veinera (Lawrence Weiner) personība un darbs, kura līdzšinējā sadarbība ar Eiropas Kultūras centru paliks atmiņā ar īpašu instalāciju Palazzo Bembo.

Latviju PERSONAL STRUCTURES - REFLECTIONS izstādē pārstāvēs Kristaps Zariņš ar savu lielformāta gleznu “Anatomijas stunda”, no gleznu cikla “Laiks. Telpa. Apziņa” (2021).
Sadarbībā ar Māksla XO galeriju izstādes PERSONAL STRUCTURES - REFLECTIONS kuratoru komanda izvēlējās Kristapa Zariņa darbu, kas visvairāk tuvinās 59. starptautiskās Venēcijas mākslas biennāles nosaukumam “Sapņu piens” un tās galvenās kuratores Cecīlijas Alemani sacītajam -“mākslinieks – sirreālists apraksta maģisku pasauli, kurā caur iztēles prizmu tiek pastāvīgi no jauna radīta dzīvība, kurā visi var mainīties, tikt pārveidoti, kļūt par kaut ko jaunu, par kādu jaunu. Izstāde mūs aizvedīs iedomu ceļojumā caur ķermeņa metamorfozēm un cilvēcības dažādajām definīcijām.”

Māksla XO galerija pateicas projekta atbalstītājiem:

   

SIA Mākslas galerija Māksla XO ir noslēgusi 2016.gadā 18. aprīlī līgumu Nr SKV-L-2016/57 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par atbalsta saņemšanu pasākuma “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.