Jaunumi

19.08. - 22.08.2021 PAPER POSITIONS Berlin 2021

19.08. - 22.08.2021

Deutsche Telekom Hauptstadtrepräsentanz

Französische strasse 33 a-c, 10117 Berlin

Māksla XO galerija – PAPER POSITIONS Berlin 2021

Mākslinieks: Jānis Šneiders, Paulis LIepa

Stends  Nr. 36

www.paperpositions.com/en/berlin/

Laikā no 2021. gada 19.– 22. augustam Berlīnē norisinājās starptautiska laikmetīgās un modernās mākslas mese – PAPER POSITION Berlin 2021, kurai ir unikāls fokuss uz zīmējumiem un darbiem uz papīra, kolāžām un fotogrāfijām, mākslas grāmatām, ilustrācijām un skulptūrām. Līdzās laikmetīgo mākslinieku darbiem tiek izstādīti arī mūsdienu mākslas klasiķu un vecmeistaru darbi - to vidū Emil Nolde, Ernst Ludwig Kirchner, George Grosz, Antoni Tàpies, Rupprecht Geiger, Joseph Beuys, Stephen Wilks, Marion Boehm, Mafalda Figueiredo. 
Par norises vietu izraudzīta 19. gadsimta ēka “The Lichthof” jeb tā saucamais “Gaismas pagalms”, kas šodien kalpo par Deutsche Telekom AG Hauptstadtrepräsentanz galveno ēku. Izstādes vieta nav nejauša – kopš 2010. gada Deutsche Telekom veido savu mākslas kolekciju – Art Collection Telekom –, kuras fokuss ir laikmetīgā māksla no Austrumeiropas un Dienvidaustrumeiropas. Savu kolekciju Deutsch Telekom redz kā atbildi uz sociālajām un politiskajām pārmaiņām pēc „dzelzs priekškara krišanas”, cenšoties ar vizuālās mākslas  palīdzību rast lielāku izpratni par plašo kultūras dažādību Eiropā. Kolekcijā ir pārstāvēts plašs mediju klāsts, no zīmējuma līdz digitālām instalācijām utt. Kopš 2018. gada Art Collection Telekom iekļauti arī Latvijas laikmetīgā grafiķa Pauļa Liepas darbi.

2021. gadā Māksla XO galerijas PAPER POSITIONS Berlin ekspozīciju veidoja ideālās telpas meklējumi un risinājumi jaunākajos Pauļa Liepas darbos sietspiedes un augstspiedes tehnikās un Jāņa Šneidera miniatūrzīmējumi ar akrila tinti un grafītu uz papīra.
PAPER POSITIONS Berlin 2021 norises laikā tika prezentēts Claus Michaletz-Preis 2020. Secco Pontanova fonda izdots Jaņā Šneidera jaunāko darbu katalogs.


Jānis Šneiders. Pusdienas. 2021, papīrs, grafīts, akrila tinte, 16x21 cm


Projektu atbalsta:

SIA Mākslas galerija Māksla XO ir noslēgusi 2016.gadā 18. aprīlī līgumu Nr SKV-L-2016/57 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par atbalsta saņemšanu pasākuma “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.