Jaunumi

24.02. - 28.02.2016. ART MADRID'16

24.02. - 28.02.2016

Crystal Gallery CentroCentro Cibeles

C / Montalbán 1, Madrid, Spain

Māksla XO galerija - ART MADRID'16

Helēna Heinrihsone & Ivars Heinrihsons


STENDS  A-23

http://www.art-madrid.com/visita360/ArtMadrid.html


Laikā no 2016. gada 24. februāra - 28. februārim Madrides Mākslas nedēļas ietvaros jau vienpadsmito gadu norisināsies starptautiska mūsdienu mākslas mesa ART MADRID'16, kas ir otrā lielākā mūsdienu mākslas mesa Spānijā pēc ARCO.

ART MADRID'16 norises vieta ir Madrides pilsētas vēsturiskais centrs, uz galvenās avēnijas - unikālā 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma ēkā - Galería de Cristal of CentroCentro Cibeles (Kristāla arkādē), ar kopīgo platību 2800 m2.
Galería de Cristal atzīta par Monument of Cultural Interest un tā atrodas uz vienas ass pasaulslavenajiem muzejiem Prado, Thyssen-Bornemisza, Reina Sofia, kā arī Caixa Forum.

ART MADRID'16 ir multidisciplināra mesa, kurā šogad piedalās 46 nacionālas un internacionālas mākslas galerijas ar vairāk nekā 200 mūsdienu māksliniekiem. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šogad ART MADRID'16 Galvenā programma tiek papildināta ar 19 jaunām galerijām, kuru starpā līdzās galerijām no Vācijas, Itālijas, Francijas, Grieķijas, Kubas, Portugāles un Taivānas, pirmo reizi ir galerija no Latvijas – Māksla XO.

Māksla XO galerija ART MADRID'16 piedāvās unikālu Latvijas mūsdienu gleznotāju Ivara Heinrihsona un Helēnas Heinrihsones dubultizstādi, kurā būs skatāmi jaunākie, kā arī pēdējo gadu spēcīgākie Ivara Heinrihsona un Helēnas Heinrihsones darbi – gleznas, apgleznoti porcelāna šķīvji un kaula porcelāna skulptūras.

Ivars Heinrihsons - ir spožs neoekspresionisma pārstāvis latviešu mūsdienu glezniecībā ar izsmalcinātu ahromātisku krāsu paleti un noteiktu tēlu sistēmu - klavierēm, zirgiem un balerīnām - kas caur Heinrihsona prizmu personificē cilvēka ego - pirmatnējo dabu, garu un intelektu.

Helēna Heinrihsone - viena no interesantākajām mūsdienu latviešu gleznotājām, kas uzsver sižeta būtību caur formas un krāsas tīrību. Viņa ir glezniecības ideāliste – Helēnas Heinrihsones pasaulē valda talants, iztēle, jūtas un pārdomas, un ticība, ka tam visam ir vieta mūsdienās. Helēnas Heinrihsones varā ir gleznot dziļi personisko un spēt uzgleznot to bez personiskām robežām, kur pašas piedzīvotais prieks un pārdzīvojumi kļūts par skatītāja privātiem notikumiem un sajūtām. Glezniecībā viņa ir atklāta, daudz uzdrīkstas, ir koša un izteiksmīga.

 
Helēna Heinrihsone "Saulrietā" 2016, audekls/eļļa, 100x100

 


Ivars Heinrihsons "Melnais" 2016, audekls/eļļa, 89x116

 

 Māksla XO galerija pateicas projekta atbalstītājiem: