Jaunumi

27.08. - 22.09.2015 Anna Heinrihsone "AUGUSTS"

27.08. - 22.09.2015

Galerija "Māksla XO"

Elizabetes iela 14, Rīga, LV 1010

"Bumba" 2015, audekls/eļļa, 4x(16x22cm)

ANNA HEINRIHSONE  „AUGUSTS”


„Sīki skrāpējumi atmiņā. Slepus fiksētas ainas, kas kaut ko nozīmē tikai tās dalībniekiem.

It kā starp krūmiem, it kā starp ainavu... Stāsts virknējās ap veciem ģimenes notikumiem augusta mēneša karstumā. Tie, kuri šobrīd jau miruši, tur gatavojas baudīt dzīvi. Un pretim sejas, kas visu to saglabājušas savās rievās, starp dzīvību un nāvi, karājoties atmiņās augusta mēnesī, kaut kad sen atpakaļ,” Anna Heinrihsone, 2015.

"Savu darbību radošajā jomā vienmēr esmu saistījusi ar pētniecisko pieeju mākslai un dzīves procesiem. Šobrīd kļuvis saistošs ceļojums uz vecumu[...] un dziļākā interese pētīt sevi šajā ceļojumā...”

Annas Heinrihsones 40 miniatūru personālizstāde AUGUSTS turpina divas jau agrāk mākslinieces darbos aizsāktās tēmas - vecas grumbas un krūmi. Šajā Annas Heinrihsones izstādē tās redzamas vienkopus.

Anna Heinrihsone teātra pasaulē ir pazīstama kā kostīmu māksliniece ar īpatnēju stilu, kur viena no tā iezīmēm ir spilgti tēli, kas atklājas savstarpējās attiecībās un darbībā. Spilgti un oriģināli tēli ir raksturīgi arī viņas sižetiskajai glezniecībai (V.Vējš).
Anna Heinrihsone beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļu (1996). Kopš 1995. gada radījusi dekorācijas un kostīmus vairāk nekā 80 teātra izrādēm (Jaunais Rīgas teātris, Valmieras Drāmas teātris, Latvijas Dailes teātris, Latvijas Nacionālais teātris, Liepājas Drāmas teātris, Latvijas Nacionālā opera un balets, Tartu Vannemuine teātris, MHAT, Novosibirskas operas un baleta teātris).
Paralēli scenogrāfijai Anna Heinrihsone sarīkojusi 7 personālizstādes un piedalījusies vairāk nekā 20 glezniecības un scenogrāfijas izstādēs Latvijā un ārzemēs.
Annas Heinrihsones darbi atrodas kolekcijās - Latvijas Nacionālā mākslas muzejā (Rīga, Latvija), Swedbank mūsdienu mākslas kolekcijā (Rīga, Latvija), KUMU (Tallina, Igaunija).

Par izstādi vairāk:

Intervija - http://www.arterritory.com/lv/teksti/intervijas/5006-joks_ir_tads,_ka_vini_visi_ir_mirusi

                  - Rampas ugunis - https://www.youtube.com/watch?v=fF-Hj6J5wQc

https://www.youtube.com/watch?v=N544RUuccqk