Jaunumi

ART.FAIR 2014 Ķelnē

23.10. - 27.10.2014

Koelnmesse, Halle 1 & 2

Messeplatz 1, 50679 Ķelne, Vācija

Māksla XO galerija - ART.FAIR 2014

http://www.art-fair.de

Laikā no 2014. gada 23. oktobra līdz 27. oktobrim Ķelnē jau 12. gadu norisināsies art.fair International GmbH organizētā starptautiskā mākslas mesa ART.FAIR 2014, kas ir trešā lielākā mākslas mesa Vācijā līdzās Art Cologne un art KARLSRUHE.
Māksla XO galerija ART.FAIR 2014 piedalīsies otro reizi, sagatavojot īpašu četru Latvijas mākslinieku darbu kolekciju ar jaunākiem Gļeba Panteļejeva, Guntara Sietiņa, Ievas Iltneres un Tatjanas Krivenkovas darbiem.

ART.FAIR tika radīta 2003. gadā kā prestižās starptautiskās mākslas mesas Art Cologne pilotprojekts, kas notiek multifunkcionālā izstāžu kompleksā Koelnmesse. Sākot ar 2007. gadu ART.FAIR ir atdalījusies no Art Cologne, kura notiek pavasarī, un kļuvusi par nozīmīgāko starptautisko mākslas mesu Ķelnē rudenī. Atlasot potenciālos dalībniekus, ART.FAIR organizatori veic stingru atlasi, piesaistot neatkarīgu un starptautisku žūriju. 2014. gadā izstādē piedalās 101 starptautiska mākslas galerija no vairāk nekā 10 pasaules valstīm – Vācijas, Šveices, Austrijas, Francijas, Nīderlandes, Spānijas, Itālijas, Latvijas, Rumānijas, Anglijas, Krievijas, Korejas, Ķīnas un ASV.
Ķelnes ART.FAIR ekspozīcijas kodolu veido gan jauni un aktuāli mākslinieki, pārstāvot glezniecību, tēlniecību, fotogrāfiju, performanču un jauno mēdiju mākslu, gan starptautiski atzīti laikmetīgās un modernās mākslas klasiķi – Gerhards Rihters, Džons Čemberlens, Imi Knoebels, Šepards Feirijs, Endijs Vorhols, Georgs Bāzelics u.c., kas mesai piesaista augsta līmeņa kolekcionārus no dažādām pasaules valstīm.

                           Ieva Iltnere "La Biennale" 2014, audekls/akrils, 190x190

Savu ekspozīciju Māksla XO galerija veidojusi no četru mūsdienu mākslinieku darbiem, pārstāvot glezniecību, grafiku un tēlniecību.
Māksla XO galerijas kolekciju veidos Gļeba Panteļejeva skulptūra “Chaika” 2013, Guntara Sietiņa 2014. gada jaunāko mecotintu sērija “Melnais aplis”, Ievas Iltneres un Tatjanas Krivenkovas jaunākie darbi no gleznotāju 2014. gada personālizstādēm Rīgā - “Ne vien, bet arī” (I.Iltnere) un “Dekarta maigums” (T.Krivenkova).

Projektu atbalsta:

 IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ!