Jaunumi

19.09. - 22.09.2013. PREVIEW BERLIN 2013

19.09.2013. - 22.09.2013.

PREVIEW BERLIN Projects

Prinzenstraße 85 C 10969 Berlin | Germany

Māksla XO galerija - PREVIEW BERLIN 2013

Opernwerkstatten Berlin, Zinnowitzer Strasse 9                              http://www.opernwerkstaetten.de/.


Kristaps Ģelzis "Bez vārdiem"
2013, polietilēns, plastikāta līmplēve, akrils, tintesdruka uz plastikāta, 100x120

Laikā no 2013. gada 19. - 22. septembrim Berlīnē jau devīto reizi norisinājās starptautiska laikmetīgās mākslas izstāde PREVIEW BERLIN 2013. “Māksla XO” galerija tajā piedalīsies jau ceturto gadu, demonstrējot īpašu Latvijas mākslinieku darbu kolekciju ar jaunākiem Kristapa Ģelža un Tatjanas Krivenkovas darbiem un franču mākslinieka Mišela Kasteņjē gleznām.
“Māksla XO” galerijas ekspozīcija PREVIEW BERLIN 2013 veidota uz pretmetiem, demonstrējot joprojām aktuālo mēdiju - tradicionālo glezniecību uz audekla un 21. gadsimta laikmetīgās mākslas izpausmes, kas izmanto šim laikam raksturīgos materiālus.
Jaunākās mākslas tendencies iezīmēs Kristapa Ģelža autortehnikā izpildītie darbi – „plastikāta gleznas” no mākslinieka jaunākās, „Māksla XO” galerijā skatītās personālizstādes “2013”, kur sarežģītā autortehnika papildināta ar krāsu pigmentu gleznojumiem un plastikāta līmplēvēm.
Ekspozīcijas otru pretmetu veidos latviešu gleznotājas Tatjanas Krivenkovas gaismas gleznojumi uz audekla no mākslinieces personālizstādes „Gaismas piesārņojums”(2012) un franču gleznotāja Mišela Kasteņjē (Michel Castaignet) darbu cikls “Slēgtais dārzs” (2010, Jardin Clos).

Jau otro gadu PREVIEW BERLIN 2013 tiek organizēta Berlīnes Mākslas nedēļas ietvaros, kuru organizē PREVIEW BERLIN kopā ar vairākiem Berlīnes mākslas muzejiem un dažādām mākslas institūcijām. Tā ir veidota kā jauns koncepts ar mērķi savienot dažādas mākslas jomas – laikmetīgo skulptūru, glezniecību, grafiku, instalāciju, video, performanci un foto, kas piepilda pilsēttelpu, vietējiem māksliniekiem darbojoties mijiedarbībā ar starptautiskiem māksliniekiem. Tās mērķis - prezentēt mūsdienu mākslu no visas pasaules, raisīt diskusijas un organizēt lekcijas par aktualitātēm mākslā.
Katru gadu PREVIEW BERLIN piedāvā aptuveni 60 mākslinieku darbus no vairāk nekā 10 pasaules valstīm. 2012. gadā PREVIEW BERLIN aizsāka fokusu, kur ikgadējā izstādes programma papildināta ar dažādu mākslas augstskolu ekspozīcijām, tādejādi veidojot tiltu starp profesionāliem māksliniekiem, mākslas augstskolu labākajiem beidzējiem, mākslas tirgu un profesionālo publiku.

Projektu atbalsta:

  IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ!