Jaunumu Arhīvs

02.07. - 28.07.2015. Tatjana Krivenkova & Olga Šilova "Ceļojums"

02.07. - 28.07.2015

Galerija "Māksla XO"

Elizabetes iela 14, Rīga, LV 1010

CEĻOJUMS

Tatjana Krivenkova & Olga Šilova

Tatjanas Krivenkovas glezniecība piesaista ar neskaitāmiem gaismas un krāsas meklējumiem. Krāsa un gaisma ir galvenais temats un primārais elements. Māksliniece nav ieinteresēta tīrā, monohromā glezniecībā, bet mijējdarbībā starp caurspīdīgu un lazētu krāsu niansēm, kas slāņos pārklājas vai saplūst viena ar otru.
Sev raksturīgā stilā Tatjana Krivenkova eksponē smalku toņu pārpilnību - vietām īpaši piesātinātu, citur - vairāk izkliedētu. Tas rada zaigojošu, dinamisku, virtuāli trīsdimensionālu laukumu, kas ir spējīgs skatītāju “ievilkt” pilnīgā krāsu fenomena vērošanā.

Olga Šilova ir viena no ievērojamākām latviešu mūsdienu tēlniecēm, kura saglabājusi vēlēšanos palikt pie klasiska, pārbaudīta tēlniecības materiāla - bronzas un alumīnija. Taču tas nav traucēklis Olgas Šilovas darbiem būt laikmetīgiem gan formā, gan saturā.
Viņas skulptūras var būt gan trauslas un nelielas, gan monumentālas, un vienmēr saistošas ar savu
humānismu, emocionalitāti un vienkāršību, smalku un jutīgu virsmas apstrādi - no spoži pulētas līdz uzirdināti vibrējošai.
Olgas Šilovas skulptūras grezno gan pilsētu laukumus un strūklakas, gan dzīvojamās telpas, vienmēr saglabājot savu emocionālo un vienkāršo vēstījumu.