Jaunumu Arhīvs

25.04. - 21.05.2013. Guntars Sietiņš UGUNS SIENA

25.04.2013. - 21.05.2013.

Galerija "Māksla XO"

Elizabetes iela 14, Rīga, LV 1010

Fragments. "Divi kvadrāti" 2013, mecotinta, 14x28

Guntars Sietiņš „Uguns siena”

Māksla XO galerijā no 25.04. – 21.05.2013

 

Mūsdienu latviešu grafikā Guntars Sietiņš ir ievērojamākais meistars, kurš izvēlas strādāt sarežģītajā un laikietilpīgajā mecotintas tehnikā. Viņa melnbaltās kompozīcijas ar nosacītajām ainavām un kaut kur starp debesīm un zemi levitējošiem priekšmetiem – lodēm, kastaņiem, cipariem un burtiem, guvušas augstāko novērtējumu un atzinību ne tikai Latvijā, bet arī daudzkārt godalgotas starptautiskās mākslas izstādēs.

Jaunākā Guntara Sietiņa personālizstāde „Uguns siena” skatītāju pārsteigs ne tikai ar mākslinieka pielietoto grafikas tehniku dažādību – mecotintu, akvatintu, fotopolimēru, bet arī krāsu – melno un sarkano, – uguni un sadegušo koka sienu. Izstādi papildināsi arī jauni darbi no „Rakstu” sērijas, kur kā vienu no centrāliem simboliem mākslinieks izmanto bezgalības zīmi.

Guntars Sietiņs beidzis Latvijas Valsts Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu (1988). Sarīkojis 18 personālizstādes un piedalījies vairāk nekā 112 grupas izstādēs visā pasaulē. Saņēmis vairākas starptautiskas godalgas.

Guntara Sietiņa darbi atrodas kolekcijās - Latvijas Nacionālā mākslas muzejā (Rīga, Latvija), Kuldīgas novada muzejā (Kuldīga, Latvija), M. K. Čurļoņa Nacionālā mākslas muzejā (Kauņa, Lietuva), M. Žilinskas mākslas galerijā (Kauņa, Lietuva), Igaunijas Mākslas muzejā (Tallina, Igaunija),Valsts Tretjakova mākslas galerijā (Maskava, Krievija), Kaļiņingradas Valsts mākslas galerijā (Kaļiņingrada, Krievija), .