Jaunumi

09.05. - 22.11.2015 KRISTAPS ĢELZIS "Personal Structures - Crossing Borders" / 56. Venēcijas mākslas biennāle

09.05. - 22.11.2015

Palazzo Mora

Strada Nuova, 3659, 30121 Venezia, Itālija

KRISTAPS ĢELZIS starptautiskā mākslas izstādē

PERSONAL STRUCTURES – CROSSING BORDERS

56. Venēcijas mākslas biennāles ietvaros

http://europeanculturalcentre.eu/index.php?page=15&lang=en

56. Venēcijas mākslas biennālēs ietvaros no 2015. gada 9. maija līdz 22. novembrim Palazzo Mora un Palazzo Bembo jau 5. gadu norisināsies Eiropas Kultūras centra un The Global Art Affairs Foundationorganizēta starptautiska mākslas izstāde PERSONAL STRUCTURES – CROSSING BORDERS.

PERSONAL STRUCTURES - CROSSING BORDERSmērķis irdokumentēt daudzveidību domas izpausmē, izceļot katra mākslinieka individuālo pieeju un vienlaicīgi veidojot ekspozīciju kā vienu veselumu.
LAIKS – TELPA – EKSISTENCE kā izstādes vienojošā tēma skatītājam atklās, kā līdzīgi teorētiski uzskati var novest pie ļoti atšķirīgiem rezultātiem un kā šo teorētisko viedokļu dažādību var izteikt ar mākslas darbiem, kuru doma izteikta ar līdzīgiem priekšmetiem.
Izstādes organizatori vēlas parādīt aktualitātes starptautiskajā laikmetīgā mākslā, pulcējot internacionālu mākslinieku grupu no dažādām kultūras vidēm, kā arī dažādās to profesionālās karjeras stadijās.
2015. gada izstādē PERSONAL STRUCTURES – CROSSING BORDERS piedalās vairāk nekā 100 mākslinieki no dažādām kultūrām, kopumā reprezentējot 50 pasaules valstis. Viņu vidū mūsdienu mākslas pasaulē zināmi vārdi - Carl Andre, Daniel Buren, Guenther Uecker, Francois Morellet , Yoko Ono, Hermann Nitsch, Joseph Kosuth, Jaroslaw Kozlowski, Manfred Kielnhofer, Mike Parr u.c.    

Kristaps Ģelzis izstādē PERSONAL STRUCTURES - CROSSING BORDERSpiedalīsies ar plēves gleznu „Artificial Peace. Epizode 5” par tēmu – „Iedomātu teritoriju privātums un cilvēku radītu strukturālu formu trauslums”, kas tiks izstādīta Palazzo Mora - vienā no prestižām pilīm Venēcijā, kas atrodas uz Strada Nova, netālu no Rialto tilta.

Izstāde PERSONAL STRUCTURES – CROSSING BORDERSietvers oriģināldarbus, kas ir ne vecāki par 5 gadiem, tādejādi ļaujot iepazīt katra uzaicinātā mākslinieka jaunākos mākslinieciskos sasniegumus.


Par izstādi vairāk lasīt:
Vilnis Vējš "Iekārotā skatuve - Venēcija"

http://www.diena.lv/kd/maksla/iekarota-skatuve-venecija-14099241

https://my.matterport.com/show/?m=YrC1MTje1Mh

 


Māksla XO galerija pateicas projekta atbalstītājiem:

 IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ!