Jaunumi

POSITIONS BERLIN 2014

18.09. - 21.09.2014

Kaufhaus Jandorf, Berlin-Mitte

Brunnenstraße 19–21, 10119 Berlin.

Māksla XO galerija – POSITIONS BERLIN 2014

Stends 2.14

Laikā no 2014. gada 18. - 21. septembrim Berlīnes Mākslas nedēļas ietvaros pirmo reizi norisināsies starptautiska mākslas mese POSITIONS BERLIN 2014 http://positions.de/index_en.html kas ir jauns mākslas meses formāts iepriekšējās Preview Berlin vietā.
POSITIONS BERLIN 2014 mērķis ir raisīt diskusijas par mūsdienu mākslas procesiem, savienojot dažādas mākslas jomas – laikmetīgo skulptūru, glezniecību, grafiku, instalāciju, video, performanci un foto, un organizējot lekcijas par aktualitātēm mūsdienu mākslā.
POSITIONS BERLIN 2014 vēlas akcentēt laikmetīgās mākslas ainu Berlīnē, vienlaicīgi prezentējot gan atzītus un zināmus, nacionālus un internacionālus mūsdienu māksliniekus, gan mākslas akadēmiju topošos māksliniekus. Ar vairāk nekā 50 starptautisku mākslas galeriju un mākslas fondu palīdzību POSITIONS BERLIN 2014 mēģinās visaptveroši atklāt mūsdienu mākslas dažādību, kvalitāti un aktualitāti.
POSITIONS BERLIN 2014 norises vieta - Kaufhaus Jandorf ēka Merlin-Mitte (kas agrāk zināmā kā “Haus der Mode“ (modes nams)), lieliski atbilst jaunās mākslas meses formātam. Sadarbojoties ar Knut Völzke no dizaina studijas Leise, ir radīta atvērta izstādes arhitektūra, kas, mijiedarbojas ar konkrēto telpu, tiks iekļauta meses kopējā ekspozīcijā.

Ieva Iltnere "Ne vien, bet arī" 2014, audekls/akrils, 170x200

Savu ekspozīciju Māksla XO galerija veidojusi no - trīs mēdiju glezniecības, ko piedāvā Latvijas laikmetīgā māksla - visjaunākajiem Artura Bērziņa, Kristapa Ģelža un Ievas Iltneres darbiem.
Artura Bērziņa mākslu iezīmēs 13 darbu sērija „Pēc Vitgenšteina loģiski filozofiska traktāta” no mākslinieka personālizstādes „Prāta darbi” (2013, Rīgas mākslas telpa, Intro zāle).
Ieva Iltnere tiks pārstāvēta ar lielformāta gleznu „Ne vien, bet arī” no 2014. gada personālizstādes „Ne vien, bet arī” (Māksla XO galerija).
Kristaps Ģelzis – ar lielformāta plēves gleznu „Lupatu deķis” (2014).

                                                                                                            Ilze Žeivate / Māksla XO galerija

 Projektu atbalsta:

IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ!