Jaunumi

ART VILNIUS 2014

17.06. - 21.06.2014

Lithuanian Exhibition Centre “Litexpo”, Laisvės av. 5, Vilnius, Lithuania

Halle 5, Stand 5.25

Kaspars Podnieks. Rommela pienotava. Jānis Video. 2013

Māksla XO galerija ART VILNIUS 2014

Laikā no 2014. gada 17. jūnija līdz 21. jūnijam Viļņā (Lietuvā) jau 5. gadu norisināsies Lithuanian Art Gallerists’ Association organizētā starptautiskā mākslas mesa ART VILNIUS 2014, kas ir vienīgā mākslas mesa Baltijas valstīs un viena no lielākajām Ziemeļvalstu reģionā. Atsaucoties ART VILNIUS organizatoru uzaicinājumam, Māksla XO galerija ART VILNIUS 2014 piedalīsies jau trešo reizi, sagatavojot īpašu Latvijas mākslinieku darbu kolekciju ar jaunākiem Kaspara Podnieka, Helēnas Heinrihsones un Vijas Zariņas darbiem.

2014. gadā ART VILNIUS svinēs savu 5. jubileju. Par godu šim notikumam mesas organizatori izveidojuši īpašu fokusu uz fotogrāfiju un video, kas saistās ar Lietuvu kā vienu no senākajām un nozīmīgākajām valstīm Eiropā, kur meklējami fotogrāfijas pirmsākumi (1854. gads), un ar lietuviešu fotogrāfijas vecmeistaru Antanas Sutkus, kuram nākošā gada jūnijā apritēs 75 gadi.
ART VILNIUS 5. jubilejas gadā tiks piedāvāta plaša izstāžu un mākslas pasākumu programma, kas norisināsies Viļņas pilsētā un gadskārtējās Mākslas Nakts ietvaros, ar vairāk nekā 150 performancēm, koncertiem un notikumiem - 20. jūnija naktī.
Katru gadu ART VILNIUS izstādē piedalās aptuveni 50 starptautiskas mākslas galerijas no vairāk nekā 11 valstīm – Lietuvas, Latvijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Polijas, Dānijas, Itālijas, Vācijas, Francijas, Portugāles, Lielbritānijas.

Savu ekspozīciju Māksla XO galerija veidojusi no trīs dažādu paaudžu latviešu mūsdienu mākslinieku darbiem, kuru daiļrade neaprobežojas tikai ar vienu mēdiju, bet izpaužas arī fotogrāfijā un video, kas ir šī gada ART VILNIUS 2014 galvenā tēma.
Latvijas laikmetīgo mākslu iezīmēs Kaspara Podnieka vairākkārt nominētais un apbalvotais video un 12 fotogrāfiju cikls „Neparasta vieta”, kas 2014. gada februārī saņēma arī LMA Gada balvu 2014, kā arī video „Remmela pienotava. Jānis” no mākslinieka ekspozīcijas 55. Venēcijas biennālē 2013. gadā.
Ekspozīciju papildinās Latvijas mūsdienu mākslas klasika – Helēnas Heinrihsones krāsu fotogrāfiju cikls „Rozes” I-IV, 2003-2014 un visjaunākie rožu gleznojumi, bet Vija Zariņa tiks pārstāvēta ar objektiem no Latu banknotēm – kā repliku par aizejošo, kas pirmo reizi bija skatāmi mākslinieces personālizstādē šī gada janvārī (Māksla XO).

                                                                                                   Ilze Žeivate / Māksla XO galerija

Projektu atbalsta:

IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ!