Jaunumi

25.04. - 21.05.2013. Pius Fox (Berlīne) TAS PATS SPOGUĻOS

25.04.2013. - 21.05.2013.

Galerija "Māksla XO"

Elizabetes iela 14, Rīga, LV 1010

Pius Fox "Bez nosaukuma" papīrs/eļļa, 56x42

Pius Fox  „Tas pats spoguļos”

Māksla XO galerijā no 25.04. – 21.05.2013

„Māksla XO” galerija sadarbībā ar Berlīnes galeriju „Martin Mertens” Latvijas mākslas notikumiem piedāvā Pius Fox - jaunu gleznotāju no Berlīnes, kura darbi piesaistījuši mākslas kritiķu un kolekcionāru uzmanību ar ļoti izsmalcinātu un jūtīgu gleznieciskumu.

„Savās eļļas gleznās uz audekla un ieeļļota papīra, Pius Fox ir izkopis unikālu un izsmalcinātu glezniecības stilu. Viņa darbu diapazons sniedzas no skaidri figurāliem vēstījumiem, līdz pat pilnīgi abstraktām kompozīcijām. Par iedvesmas avotu darbiem var kalpot vēsturiski attēli vai paša autora fotogrāfijas. Daudzi viņa darbi visplašākajā nozīmē skar telpu. Tās var būt konkrētas arhitektūras formas, taču tās var arī izšķīst tīrā krāsu telpā. Priekškara motīvs, kas iezīmē robežu starp “priekšā” un “aiz”, ir sastopams vairākos darbos. Apgaismojuma un krāsu izvēle tādējādi var radīt ļoti dažādas noskaņas un atmosfēru. Bieži viņa gleznas darbojas kā logs vai durvis uz kaut ko jaunu, taču kas ir aiz tā, paliek nenotverams. Kas ir redzams un kas paliek apslēpts?

Pius Fox bieži izmanto vairākus krāsu slāņus, dažkārt caurspīdīgus, bet citreiz necaurredzamus. Klājot šos krāsu slāņus vienu uz otra, tiek izveidota dziļa un dinamiska krāsu telpa. Tur, kur krāsas satiekas, pārejas ir ļoti gludas un plūstošas, bet, kur tās atrodas viena otrai blakus, tās veido spēcīgus kontrastus”- Martin Mertens.

Pius Fox beidzis Berlīnes Mākslas universitāti (2009). Kopš 2004. gada sarīkojis 5 personālizstādes Berlīnē, Minhenē un Parīzē. Piedalījies 17 grupas izstādēs Berlīnē, Minhenē, Ķelnē, Karlsrūē, Londonā, Parīzē, Atēnās un Gruzijas Nacionālajā mākslas muzejā Tbilisi.

Pius Fox darbi eksponēti mākslas mesēs: Preview Berlin, ArtAmsterdam, Munich Contempo, Slick Brussles, Drawing Now Paris, Slick Paris, Pulse Miami.

 

Par izstādi lasīt: Dienas Duča intervijā ar Pius Fox:

http://www.arterritory.com/lv/blogi_video/dienas_ducis/2292-iepazistieties_piuss_fokss/